Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Ιστορία ενός..ατυχήματος

Όλα συνέβησαν μια απερίγραπτη στιγμή που κράτησε αιώνες!
Η κορύφωση του δράματος οδήγησε σε μια σειρά από απώλειες έμπνευσης αποτυπωμένες σε γυαλί και σε ξύλο ώστε να χαραχτούν στην ιστορία με τρόπο ανεξίτηλο.
Όλα συνέβησαν από ατύχημα.
Όπως συμβαίνει όταν δεν βάζεις ετικέτες σε μια σειρά από μπουκαλάκια χωρίς όνομα, και από μικροσκοπικές συσκευασίες πολλά υποσχόμενων ιριδισμών με συστατικά που δεν αναμιγνύονται...
Αλλά εσύ τα ...ανέμειξες.
Όλα μου τα πινέλα πια ατύχησαν εμβαπτιζόμενα ενίοτε σε υγρό που υποπτεύομαι  οτι ευθύνεται για το γεγονός ότι μοιάζουν ξυλόγλυπτα ακόντια, ίδια απ άκρη σ άκρη.
Όλα συνέβησαν εν μέσω κολλήματος από κόλλα ισχυρότατη, μιας ανυπάκουης-όσο να το πεις-χαρτοπετσέτας, κι ενός σκληρότατου χαρτιού φωτοτυπίας, ν αντιστρατεύονται τη ζωγραφική δεινότητα- την όποια...
Για όλα ευθύνεται διακεκριμένος "ζήλος αλλ ου κατ επίγνωσιν", εν ώρα οίστρου και χαρακτηριστικής αβλεψίας.
Όλα συνέβησαν εν μέσω ατυχήματος από διαλύτη, νεφτιού όπου δεν έπρεπε, νερού όπου δεν ταίριαζε, και πατίνας που τα μουτζούρωσε, όπως κάνει πάντα, μετά μανίας πινέλου.
Όλα προέκυψαν εν μέσω αντικειμένων και υποκειμένων επεξεργασίας, που αποδείχθηκαν  ικανά να λερώσουν όλο τον μέχρι τότε γνωστό κόσμο από μπαλκόνι έως και κουζίνα.
Όλα κατέληξαν, εν μέσω της ταλαιπωρίας της επιφάνειας, και εμβάπτισαν εγκάρσια όλες τις χαραγματιές του βάθους,
εν μέσω αμφιβόλου αποτελέσματος ως η ατυχήσασα λίγο προτού ευτυχήσει, με αστάρι και διαλυτικό οινοπνεύματος, κατέληξε όπως κατέληξε,
αλλά και λίγα έπαθε αφού δεν φόρεσε - πρωτίστως και ανυπερθέτως - τα γυαλιά οράσεως.
Κάτω από αυτή την αβλεψία, μία τυφλή εμμονή κι ένα άκαμπτο υπερεγώ ψυχαναγκαστικής τελετουργίας, έκανε και τον ήλιο να βγαίνει απ την ανάποδη.
Μετά άνοιξε ο δρόμος ώστε το άρθρο βρέθηκε μετά απ το ουσιαστικό και πριν από το επίθετο.
Και να που η πάθηση αμφιβληστροειδούς παραμένει ως προς την ετυμολογία της λέξης.
Πως να ξεφύγω από την Καθήλωση;
Χώρια που έπεσε κατά πάνω μου κατά λάθος και σε υγρή μορφή, όλο το λεξικό με όρους ψυχαχανάλυσης. Είχε ξεβιδώσει το καπάκι.
Το Ασυνείδητο έπιασε δουλειά και δεν αστειεύεται.
Μια μεταβίβαση να ξεφύγει κι ευθύς η αντιμεταβίβαση είναι χιονοθύελλα.
Αφήνει άστεγους μαρκαδόρους να τρέχουν όπου δεν θέλουν.
Το αποτέλεσμα στεγνώνει στο μπαλκόνι μου, και άφησε μία ανεκδιήγητη σφραγίδα ικανή να διαβρώσει και το μάρμαρο του τραπεζιού.
Ως εκ τούτου, ηθικόν δίδαγμα, απόφθεγμα, και ευχή και κατάρα σου δίνω:
Τότε που θα βρίσκεσαι εν μέσω καπέλων παλαιάς κοπής, ρομαντικών μοτίβων, παπουτσιών με αγκράφα και σκληρού χαρτιού φωτοτυπίας ικανού να βάψει τα πάντα με λάθος χρώμα, και αμετακίνητου επίμονου, σκληρότατου πινέλου, μη περιμένεις να σε σώσει η ομπρέλα στο σχέδιο..
Λίγο πριν ν αρχίσουν τα πινέλα να χορεύουν εκτοξεύοντας σταγόνες χρώμα από το ανεξίτηλο, βερνίκι το κολλώδες, διαβρωτικό διαλυτικό,
Βάλε ένα προστατευτικό στο τραπέζι σου!
πριν και όχι μετά!

5 σχόλια:

 1. Φαντάζομαι τι έγινε.Δεν εκπλήσσομαι. Ιδιον χαρακτηριστικό η βιασύνη και ο οίστρος ......Πολύ που άργησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν φαντάζεσαι. Εκεί ήσουν. Και ναι! Συμφωνώ: Πολύ που άργησε! Μα έπρεπε ν αργήσει για να δοθεί περίοδος χάριτος, και χρόνος...πολύς χρόνος. Μα η καταχώρηση έγινε πλέον στη σωστή σελίδα της βιβλιογραφίας.. Η Εμπειρία έχει τα καλύτερα γυαλιά!

   Διαγραφή
 2. Χαίρομαι που έχεις χαθεί ανάμεσα σε νέες τεχνικές ............αφαιρώντας τα ατυχήματα που κατανόησα.
  Είπαμε ...το ντεκουπαζ είναι εθισμός....και τα ατυχήματα μας μαθαίνουν!
  Καλές δημιουργίες, και προσέχουμε!
  όμως αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των έργων και ουχί του πάγκου εργασίας ..μετά.
  Πολλά πολλά φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ Barby μου....αν ήσουν εδώ θα ήσουν πολύτιμη συνεισφορά και ως προς τη "διάγνωση", και ως προς την ενδεδειγμένη "θεραπεία"... Θα τα πούμε όμως εμείς ...λεπτομερώς, και σ αυτά βέβαια είσαι έμπειρη -όσο και να το πεις... Φιλιά πολλά κι από μένα.

   Διαγραφή
 3. Σημασία έχει ότι τολμάς .....κάθε αρχή δύσκολη,με πειράματα και ατυχήματα......μετά γίνονται τα θαύματα....καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου..καιι μη βιάζεσαι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή